Van Lost

Dragi svi,

Pre nego što krenem, moram da vam se javim da ne pomislite da mi se desilo ONO (bez DSZ). Idem na put i neću biti tu sedam dana. Tako da ne brinete i ne šaljete mandarine. Za sada. Ako se do sledeće nedelje ne oglasim, šaljite alfa tim.

Idem na seminar. Sram vas bilo, znam šta ste sad pomislili. Ali neka ste, dabogda vam se ostvarilo. Jer, ko zna kako ovo može da se završi po mene. Putujem na more. Severno. Treba da obidjem onaj sud. Tom sudu treba pranje i spolja i iznutra. Ni sav calgonit ovog sveta ne bi mu pomogao, ali nije to sad važno. Taj sud ima ono istureno odeljenje, takozvanu pritvorsku jedinicu, na obali mora, na mestu poznatom i kao severni San Trope. Zatvor sa pet zvezdica.

Pored  već dovoljno napornog zadatka koji podrazumeva slušanje seminara, moja tajna misija je reportaža upravo sa tog mesta. To treba da radim undercover. I zato psssst. Znate,  ja teške zadatke izvršavam odmah, a za nemoguće mi treba malo vremena. Ra-zumem. Ma, da.

Međutim, bojim se da je tu reportažu moguće napraviti samo na jedan način. A ja nisam ni major, a kamoli general, tako da… nemam akreditaciju. A i čula sam da hrana tamo jako goji. I zato otkazujem poslušnost – čim se vratim.

Ceo dan sam danas, zapravo juče, skitala-gledala tenis-telefonirala-noćila u muzejima, tako da me sada umesto dva sata spavanja, čeka dva sata pakovanja. Jer u 5 i nešto moram da krenem. 

A sada je toliko kasno da je već…rano. Mrzim rastanke i zato odoh dok se ne rasplačem. Pišem kad stignem. Donosim klompe, lale, vetrenjače, suncokrete, amstel, smešne pilule za lilule, one čudne cigarete, ko šta voli…

A vi za to vreme spremite spisak za reunion sa predlozima kada bi to moglo da bude.

I držite mi palčeve.

Van Lost

10 thoughts on “Van Lost

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s